Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلپایگانی با بیان اینکه حرز اصلی امام جواد (ع) که برای همه به یادگار گذاشته‌اند، ذکر خدا و اعتماد به او است، تصریح کرد: ایشان با اینکه عمر کوتاهی داشتند ولی تمدن بزرگ اسلامی را به نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: آیت‌الله «فاضل گلپایگانی» در گفت‌وگویی ضمن تبریک میلاد با سعادت امام جواد(ع) و با بیان اینکه میلاد با سعادت آن امام هم در دهم ماه رجب و هم در هفدهم ماه مبارک رمضان از سوی مورخان گزارش شده است، گفت: امام جواد(ع) در شرایط خاصی قدم به دنیا گذاشتند؛ شرایطی که شیعیان نگران بودند مبادا بعد از امام رضا(ع)، امامی وجود نداشته باشد، زیرا امام رضا(ع) تا ۴۷ سالگی فرزندی نداشت و به ویژه واقفیه که امامت امام هشتم را قبول نکردند، تبلیغ کرده و حتی به خود امام هم می‌گفتند و نامه می‌نوشتند که شما امام بعد از امام هفتم نیستی زیرا از پیامبر(ص) و امامان قبل اخباری به ما رسیده که از هر امامی، فرزندی به دنیا می‌آید که جانشینی او را بر عهده دارد ولی شما فرزندی نداری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کید واقفیه در زیرسؤال بردن امام

استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه، اظهار کرد: امام رضا(ع) به آن‌ها جواب می‌داد که خداوند فرزندی به من می‌دهد که امام و وارث بعد از من خواهد بود و وقتی خداوند این فرزند را از طریق خیزران به ایشان عطا کرد، خیلی خوشحال شدند که امام بعد از خودشان مشخص شد، گرچه باز واقفیه برای اینکه ذهن مردم را نسبت به امام نهم مشوش کنند از راه‌های دیگر وارد شدند.

 

آیت‌الله فاضل گلپایگانیافزود: یکی از شگردهای مخالفان برای زیر سؤال بردن امامت امام جواد(ع)، مسئله سن ایشان بود، زیرا امام در هشت سالگی به امامت رسیدند؛ امام با نصی که از پیامبر و ائمه قبل رسیده بود همچنین با احتجاجات و کرامات ثابت کردند که در کودکی هم می‌توان به امامت رسید به خصوص با استناد به داستان حضرت عیسی(ع) و حضرت یحیی(ع) که در گهواره و کودکی مقام نبوت یافتند و این زمینه‌ای شد تا زمینه امامت امام نهم در هشت سالگی و زمینه امامت امام زمان(عج)  در ۵ سالگی فراهم شود.

 

نمایش تمدن بزرگ اسلامی توسط امام جواد(ع)

این استاد و مبلغ نخبه حوزه با بیان اینکه ۹ تن از ائمه شیعه از فرزندان امام حسین(ع) هستند، اظهار کرد: زندگی امام جواد(ع) گرچه از همه ائمه کوتاه‌تر یعنی ۲۵ سال و مدت امامت، ۱۷ سال بود ولی در این دوره کوتاه، تمدن بزرگ اسلامی را به نمایش گذاشتند و برکاتی در تفسیر آیات قرآن، زندگی مسالمت‌آمیز با پیروان مذاهب و ادیان دیگر، اخلاق کریمه و سنت و سیره ائمه ما قبل خویش به مردم عطا کردند.

 

استاد دروس عالی حوزه علمیه بیان کرد: آن حضرت به مسائل اعتقادی و فقهی مشکل پاسخ دادند و برای پاسخ به شبهات اخلاقی، فقهی و عملی در دوره ۱۷ ساله، تلاش وافری از خود نشان داده و اثبات کردند که علم ایشان اکتسابی و مدرسه‌ای نیست و از پدرشان به ارث برده و علمی لدنی و الهی است که قدرت دارد به هر سؤالی در این سن و سال پاسخ دهد.

 

علم لدنی امام

آیت‌الله فاضل گلپایگانی تصریح کرد: ایشان مطالبی بیان فرمودند که قلب انسان را آرام و توجه ما را به خدا جلب می‌کند؛ می‌فرمایند: «الثِّقَةُ بِاللّه ِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ و سُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ؛ اعتماد به خدا بهاى هر چيز گران بها است، و نردبانى به سوى هر بلندايى»؛ یعنی تکیه بر خدا ثمن و ارزش هر چیز گرانمایه و نردبان بالا رفتن و دست یازیدن به هر مرتبه بالا و عالی است. یعنی اگر انسان دنبال سرمایه‌ای ارزشمند است باید به خدا تکیه کند و اگر می‌خواهد رشد کرده و به کمالات بالاتر برسد باید با تکیه بر خدا و اعتماد به خدا بلا برود.

 

وی افزود: در عبارت دیگری فرمودند که چگونه ممکن است کسی که خدا را سرپرست خود قرار داده، ولی ضایع و تباه شود و چگونه ممکن است کسی که خدا در تعقیب او باشد و رهایی یابد لذا در همه ایام به خصوص در این فرصت می‌توانیم با پناه بردن به خدا مصونیت همه جانبه بیابیم.

 

پناه بردن به حرز اصلی و ظاهری امام جواد(ع)

استاد حوزه تصریح کرد: حرز اصلی امام جواد(ع)، پناه بردن به خداوند و حرز ظاهری ایشان هم همان است که در کتب ادعیه نوشته‌اند و انسان می‌تواند با پناه بردن به حرز معنوی و لفظی، خودش را در پناه امن خداوند و در آرامش قرار دهد و با تکیه و توکل بر خدا بتواند از هر جهت در مصونیت بماند.

 

آیت‌الله فاضل گلپایگانی با اشاره به جود و بخشش امام به عنوان یکی از بارزترین صفات ایشان تصریح کرد: امام دو لقب مشهور یعنی جواد و تقی دارند؛ این القاب محتوا دارد و حساب شده بیان شده است؛ امام بخشنده بود و  کرامات و گذشت‌های زیادی داشت و خیلی از افراد از برکات و جود و احسان او بهره‌مند شدند.

 

وی تاکید کرد: همه ما باید به تبعیت از امام نسبت به مردم به خصوص در این شرایط که با بیماری کرونا از یکطرف و مشکلات اقتصادی از طرف دیگر روبرو  هستند، کمک‌های مادی، اخلاقی و علمی و ... را نباید دریغ کنیم. مجرب است که افراد زیادی به امام برای رفع مشکلات مادی، ازدواج و رفع  دیون و بیماری و ... متوسل شده و او را واسطه میان خود و خدا قرار داده‌اند و خداوند با عنایت به این امام خیلی از این مشکلات را برطرف و زندگی افراد را میمون و مبارک کرده است.

 

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: در آستانه سال نو و در این شرایط بیماری، می‌طلبد که ما هم بیشتر در آستانه امام جواد(ع) قرار بگیریم و به نام امام صدقه بدهیم و برای طول عمر و سلامتی و تعجیل فرزندش امام عصر(عج) دعا کنیم تا بشر از مشکلات کنونی آخرالزمانی رهایی یابد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایکنا

 

 

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: آیت الله فاضل گلپایگانی امام جواد ع حوزه علمیه تمدن بزرگ اسلامی فاضل گلپایگانی پناه بردن امام جواد ع امامت امام آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۶۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از هرمزگان، شانزدهمین جلسه کافه انجمن توسط دانشجویان تشکل انجمن اسلامی تحکیم وحدت در سالن روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد.

کافه انجمن هر هفته با موضوعات مهم روز تشکیل می‌شود.

دانشجویان در این جلسه به موضوع «حجاب فطری است یا اکتسابی؟ » با زیر موضوعات زیر پرداختند:

۱_ جمهوری اسلامی چرا باید برای مبارزه با بی‌حجابی هزینه کند؟

۲_ از نظر مخالفین حجاب؛ حدود پوشش چقدر است؟

۳_ حجاب محدودیت است یا مصونیت؟

۴_ وضعیت حجاب در زمان شاه چگونه بوده است؟

۵_ تفاوت کرامت زن در جمهوری اسلامی با غرب چیست؟

۶_ نحوۀ برخورد پلیس با زنان در ایران و غرب چه تفاوتی دارد؟

در پایان حضار جلسه به جمع بندی زیر رسیدند:

جمهوری اسلامی ایران، داعیه‌دار پرچم‌داری تمدن اسلامی است لذا بدیهیست که در مسئله حجاب سفت و سخت برخورد کند و حتی با اینکه امروز، حجاب به مسئله‌ای حکومتی مبدل شده و بی‌حجابی به نوعی نماد مخالفت با نظام جمهوری اسلامی است، حاضر نباشد اجبار حجاب را بردارد. مسئله حفظ چارچوب‌های اجتماعی و حیا در جامعه ما به قدمت تمدن ماست و نمی‌شود اجازه داد که کسی بخواهد ناموس ایرانی را دست مایه اهداف شوم خود کند. لذا به این ترتیب است که کشور و ملت ما شهید می‌شوند و شهید تربیت می‌کنند اما ذره‌ای از این خط قرمز عقب نمی‌کشند. بحث اتخاذ سیاست‌های فرهنگ‌سازی و یا برخورد با هنجار شکنان بحثی جداست و در اینجا صرفا از دلیل هزینه دادن جمهوری اسلامی برای امر حجاب صحبت کردیم. در ادامه لازم به ذکر است کرامت زن در حکومت و گفتمان انقلاب اسلامی با جامعه غربی زمین تا آسمان متفاوت است و در حالی که غرب زنان را دستمایه پیشرفت صنعت مد و فشن و... قرار داده، در ایران روی زن به عنوان یک انسان تمدن ساز حساب باز می‌شود. نوع برخورد مردان یک جامعه با زنان آن تا حدی بیانگر تفاوت کرامت گذاری آن‌ها در جامعه نیز می‌باشد. زنان در جامعه غرب به نوعی ابزار هوسرانی مردان شده‌اند و تنها با عریان ساختن خود می‌توانند ابراز وجود کنند که این کاملا مخالف گفتمان امامین انقلاب است.

ضمن اینکه باید اضافه کنیم اینکه بعضی می‌گویند حجاب مانع فعالیت‌های اجتماعی است و زنان را محدود می‌کند هم سخن درستی نیست. اتفاقا حجاب امنیت و آرامش خاطر زنان را برای حضور در اجتماع تامین می‌کند. اما بدیهی است که به واسطه حجاب محدودیت‌هایی برای زنان اعمال می‌شود و مسلما نمی‌توانند آزادانه هر فعالیتی داشته باشند اما با یک بینش عالی می‌شود این محدودیت را برای احیای سلامت جامعه پذیرفت.

خبرنگار: نسیم اسپید

انتهای خبر/

کد خبر: 1229407 برچسب‌ها حجاب

دیگر خبرها

  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • دولت باید مایحتاج کارگران را مهیا کند/نقشه دشمنان از بین بردن مغزهای متفکر در بلاد اسلامی است